Augustin Lazăr a respins cererea de recuzare a lui Gheorghe Stan

civic press

Procurorul general, Augustin Lazăr, a respins cererea Laurei Codruţa Kovesi de a fi recuzat şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor, Gheorghe Stan, potrivit unor surse judiciare ale Mediafax.

Cererea de recuzare a lui Gheorghe Stan a fost respinsă deoarece, în Art. 67 alin. 2 teza a II-a din Codul de procedură penală, legiuitorul a prevăzut expres că este inadmisibilă recuzarea procurorului chemat să decidă asupra recuzării, arată aceleaşi surse.

De altfel, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni seară că solicitarea de recuzare a şefului de Secţie de anchetare a magistraţilor, formulată de Laura Codruţa Kovesi în dosarul ei, este fără obiect, deoarece Gheorghe Stan nu instrumentează cauza fostei şefe DNA.

Laura Codruţa Kovesi a formulat o nouă cerere de recuzare pe numele Adinei Florea, procurorul care instrumentează dosarul fostei şefe DNA. Aceasta este a doua cerere, după ce prima a fost respinsă săptămâna trecută de şeful Secţiei de anchetă, Gheorghe Stan.

Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa, relatează Mediafax.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, propunerea…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)