Au fost puse în circulație noile paşapoarte biometrice

civic press

Noile modele de paşapoarte puse în circulaţie săptămâna aceasta de Poliţia Română (pașapoartele biometrice, n.r.) sunt printre cele mai greu de falsificat documente de călătorie, a anunţat, sâmbătă, chestorul de poliţie Mirel Toancă, şeful Direcţiei de Paşapoarte din Poliţia Română. Conform acestuia, foile noilor paşapoarte conţin câte un element stilizat a unui monument istoric sau a unui element turistic cunoscut din România precum Delta Dunării sau Lacul Roşu. De asemenea, elementele de siguranţă implementate au la bază noi tehnologii precum desene stilizate, microtext, diferite tehnici de imprimare, elemente optic-variabile precum şi elemente realizate prin nanotehnologie.

„Sunt şi elemente care pot fi sesizate doar cu ajutorul unor dispozitive speciale. De asemenea, sunt şi elemente realizate cu cerneluri speciale, hârtie de securitate cu filigran şi fir metalic, fir de coasere în trei culori – roşu, galben şi albastru – una dintre culori fiind fluorescentă. În masa hârtiei, este inserat un fir metalic fluorescent care în lumină UV reacţionează în trei culori: roşu, galben-verzui şi albastru. Astfel, pe lângă elementele de siguranţă pe care le oferă aceste imagini realizăm şi o promovare a obiectivelor turistice şi istorice ale ţării noastre”, a declarat chestorul de poliţie Mirel Toancă. Potrivit acestuia, noile documente de călătorie româneşti vor fi printre cele mai sigure paşapoarte la nivel internaţional, fiind „extrem de greu de contrafăcut”.

Noile modificări nu vor influenţa costul paşaportului, iar cele vechi rămân valabile până la data menţionată în acestea.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Spectacol realizat în cadrul Programului „Procesul comunismului prin teatru”, „20 de…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)