APIA: Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2020 debutează luni

apia

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2020 demarează luni, 2 martie, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Cererile Unice de Plată trebuie depuse de către solicitanţi la Centrele judeţene/locale ale APIA şi la cel al Municipiului Bucureşti, până la data de 15 mai 2020, precizează sursa citată.

În acest an, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online, iar finalizarea şi închiderea cererii unice de plată se va face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea solicitării, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

Acelaşi principiu se aplică şi pentru fermierii şi crescătorii de animale, care vor completa Cererea unică de plată – declaraţie sector zootehnic, împreună cu funcţionarul APIA, în aplicaţia dedicată sectorului zootehnic.

Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor de plată, măsurilor de dezvoltare rurală sau ajutoarelor naţionale, fermierii trebuie să depună anual, la APIA, Cererea Unică de Plată şi să îndeplinească condiţiile de eligibilitate conform legislaţiei comunitare şi naţionale în vigoare.

Informaţii detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărţile şi listele cu Unităţile Administrativ-Teritoriale (UAT) eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, pot fi consultate la centrele judeţene/locale ale APIA şi pe paginile de internet: www.apia.org.ro, www.madr.ro şi www.pndr.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
Ministerul Sănătăţii informează că la Centrul de boli infecţioase din…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)