Algeria: Sute de răniți în timpul protestelor împotriva candidaturii preşedintelui Abdelaziz Bouteflika

civic press

Peste 100 de persoane au fost rănite, vineri, în timpul protestelor din capitala Algeriei împotriva deciziei preşedintelui Abdelaziz Bouteflika de a candida pentru un al cincilea mandat la alegerile prezidenţiale, programate pentru 18 aprilie, au indicat sâmbătă surse medicale, citate de agenţia DPA, citată de Agerpres.

Forţele de ordine au folosit împotriva protestarilor gloanţe de cauciuc și gaze lacrimogene, iar protestatrii au aruncat cu pietre, potrivit constatărilor făcute de cadre medicale în urma examinării răniților ajunși la spitalele locale din Alger, care au fost și din rândul protestatarilor, dar și din rândul forțelor de ordine.

Sute de mii de persoane au protestat pe străzile Algerului pentru a treia zi de vineri împotriva candidaturii lui Bouteflika. De asemenea, proteste ample au avut loc şi în provinciile Batna, Bouira, Skikda şi M’Sila, potrivit media locale.

Aproximativ 195 de persoane au fost reţinute vineri de către forţele de securitate, conform Directoratului Securităţii Naţionale, care a precizat că 112 poliţişti au fost răniţi în cursul protestelor.

De când a suferit un atac vascular cerebral, Abdelaziz Bouteflika (82 de ani) a fost rar văzut în public. Ţintuit în scaun cu rotile, preşedintele este spitalizat în Elveţia din 24 februarie pentru examene medicale.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Întrebat dacă va candida la Preşedinție, Liviu Dragnea, președintele PSD,…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)