“100… de sărbători” – concertul Corului de copii Radio a ridicat sala în picioare

Duminică, 9 decembrie, Corul de Copii Radio a susținut la Sala Radio concertul “100… de sărbători” derulat sub bagheta dirijorului RĂZVAN RĂDOS, cu participarea pianistei MAGDALENA FAUR.

Datorită coregrafiei deosebite și interpretării profesioniste, publicul efectiv nu i-au lăsat pe copii să iasă de pe scenă. Aplauzele au durat minute în șir. Fiind Centenarul României, a fost un concert-eveniment, împărțit în două părți. În prima parte au avut în repertoriu muzică românească tradițională și fragmente din proiectul intitulat “ROMANIAN ROOTS” (“AMPRENTE”), spectacol prezentat la “Simpozionului Mondial de Muzică Corală”, organizat la Copenhaga de Federaţia Internaţională a Muzicii Corale (2008), în cadrul Zilelor Europene Neudrossenfeld – Germania, la Festivalul “Let the Future Sing” – Suedia şi la “International Thracian Choir Festival” – Bulgaria (2009), relatează edituracasaradio.ro. 

Tot aseară, a fost lasnsat și compact-discul recent apărut la Editura Casa Radio, intitulat “Corul de Copii Radio, dirijor Voicu Popescu. COLINDE“. Albumul cuprinde o frumoasă colecție de colinde românești și străine interpretate cu mult profesionalism de Corul de Copii Radio, într-o serie de înregistrări speciale realizate anul acesta la Radio România, în fapt o reconstituire originală a concertului de colinde de la Sala Radio din 9 decembrie 2017, derulat exact cu un an în urmă.

Creat în 1945, Corul de Copii Radio e fost și este o adevărată şcoală de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii și o “pepinieră” de talente pentru scena muzicală românească. Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA şi Canada, au adus ansamblului Radio România preţioase distincţii şi premii. Mai mult, în 2004, corul a avut onoarea de a primi titlul de “AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE”, acordat de către Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană,  relatează edituracasaradio.ro. (Foto: Civicpress)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Pesta porcină africană (PPA) a pătruns în România  în 295…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)