Senator rus arestat în parlament pentru implicare în uciderea mai multor persoane

civic press

Un senator rus a fost reţinut în parlament miercuri sub acuzaţia de implicare în uciderea mai multor persoane, informează media de stat, citată de dpa, potrivit Agerpres.

Senatorul Rauf Araşukov, care reprezintă republica Karaciai-Cerchezia, de la frontiera cu Georgia, a fost reţinut după ce legislativul a decis să-i ridice imunitatea parlamentară.

Araşukov, în vârstă de 32 de ani, a fost implicat în crimele din 2010 asupra a doi oficiali din regiunea sa natală, precum şi în alte crime, potrivit unui comunicat al principalei agenţii ruse de investigaţii.

Tatăl parlamentarului, Raul Araşukov, a fost reţinut în aceeaşi zi sub acuzaţia de implicare în deturnarea a peste 30 de miliarde de ruble (455 milioane de dolari) în gaze naturale furnizate de compania rusă de stat Gazprom, a precizat Comitetul de investigaţii.

Tatăl parlamentarului, care a fost consilier senior la o companie afiliată Gazprom, se presupune că a participat la deturnare în cadrul unui grup criminal organizat, a relatat TASS. (Foto sus: publika.az, foto mijloc: muxalifet.az)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a transmis Inspectoratului Şcolar din…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)