Rugby Australia i-a reziliat contractul lui Israel Folau

civic press

Federaţia australiană de rugby i-a reziliat vineri contractul jucătorului Israel Folau, pentru încălcarea gravă a codului de conduită, prin postarea de mesaje homofobe pe reţelele de socializare, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Raelene Castle, director executiv al RA, a precizat într-un comunicat că rezilierea contractul lui Israel Folau a avut loc din cauza încălcării grave a codului de conduită a jucătorilor profesionişti şi că ”efectul deciziei este dureros pentru acest joc. RA susţine dreptul jucătorilor la credinţa proprie şi nimic nu se va schimba. Dar când vorbim de incluziune, asta înseamnă noi trebuie să respectăm şi diferenţele dintre noi”, relatează Agerpres.

Folau (30 ani) a scris pe Instagram în urmă cu o lună un mesaj prin care își exprima convingerile sale religioase. Jucătorul australian are 72 de ore la dispoziție pentru a face apel la decizia Rugby Australia.

Recordmanul de eseuri din Super Rugby a refuzat orice compromis rezistând oportunităţilor de a-şi ameliora situaţia şi de a putea reveni pe teren chiar și când i-a fost oferită o sumă considerabilă de bani.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Varianta ocolitoare Bacău va fi finalizată înainte de termenul stabilit…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)