Numărul trei în ierarhia Vaticanului a fost găsit vinovat de pedofilie. Cardinalul George Pell susține că este nevinovat

civic press

Sfântul Scaun şi-a exprimat marţi ”profundul respect” pentru justiţia australiană, care l-a găsit pe cardinalul George Pell, numărul trei în ierarhia Vaticanului, vinovat de agresiuni sexuale asupra unui minor, potrivit AFP, citată de Agerpres.

“Este o veste dureroasă, care, suntem perfect conştienţi, a şocat multă lume, nu doar din Australia. Aşa cum am procedat şi în alte dăţi, reafirmăm cel mai profund respect pentru autorităţile judiciare australiene”, a anunţat Vaticanul într-un comunicat citit de purtătorul de cuvânt Alessandro Gisotti.

“În numele acestui respect, aşteptăm acum procesul în faza de apel, reamintind că Pell şi-a susţinut nevinovăţia şi că are dreptul să se apere până la ultima cale de atac”, a adăugat Vaticanul.

“În aşteptarea sentinţei definitive, ne alăturăm episcopilor australieni în rugăciunea pentru toate victimele abuzurilor, reafirmându-ne angajamentul pentru a face tot posibilul ca biserica să fie o casă sigură pentru toată lumea, în special pentru copii şi pentru cei mai vulnerabili”, a explicat Sfântul Scaun.

Comunicatul reaminteşte, de asemenea, că pe toată durata procedurii, cardinalul Pell, ”ca măsură de precauţie”, nu este autorizat să-şi ”exercite atributele în public” – cum ar fi oficierea slujbei sau spovedirea credincioşilor – nici, ”aşa cum prevede legea”, să intre în contact, ”sub nicio formă”, cu minori.

Cardinalul Pell este persoana cu cel mai înalt rang din Biserica Catolică condamnată într-un caz de pedofilie. Verdictul a fost pronunţat la 11 decembrie de un tribunal australian, dar a fost făcut public abia marţi, din motive juridice.

Condamnarea este o nouă lovitură pentru Biserica catolică, după summitul istoric organizat recent pe tema luptei împotriva pedofiliei, în timpul căruia papa Francisc a promis duminică ”o luptă la toate nivelurile”, dar nu a reuşit să convingă victimele de seriozitatea răspunsului său în faţa gravităţii şi amplorii agresiunilor pedofile săvârşite de clerici, relatează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
17 jandarmi români pleacă marţi, pentru o perioadă de şase…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)