Meleşcanu: autorităţile române încearcă să rezolve problema supraaglomerării din puşcării

civic press

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat într-o intervenţie la BBC că autorităţile române încearcă să rezolve problema supraaglomerării din puşcării și că se studiază soluții alternative.

Liderul dumneavoastră a fost găsit vinovat pentru corupţie, din acest motiv nu a putut deveni prim-ministru. Şi acum, ţara dumneavoastră încearcă să introducă o nouă amnistie care să le permită politicienilor să scape. Cel fel de semnal trimite acest lucru?”, l-a întrebat jurnalista BBC Emily Maitlis.

Vă pot spune foarte direct că una din cele mai dificile chestiuni pentru România este problema penitenciarelor şi centrelor de detenţie. Există procedură de sancţionare (infringement) despre aglomeraţia din închisori şi studiem posibilitatea de a încerca să găsim soluţii care ar oferi condiţii mai bune pentru cei aflaţi în închisoare. Din acest punct de vedere, ne gândim la posibilitatea de a folosi dispozitive electronice ce vor permite ca cei condamnaţi (…) să stea acasă”, a răspuns ministrul român al Afacerilor Externe.

El a fost întrerupt de jurnalista BBC: ”Mă scuzaţi. Vorbim despre o practică politică coruptă şi dacă ţara dumneavoastră, guvernul dumneavoastră va permite o amnistie pentru acei politicieni care sunt găsiţi vinovaţi. Este absurd”.

Poate credeţi că este absurd, însă vă pot asigura că, din când în când, dacă lucrurile nu merg bine în ceea ce priveşte codul penal, sunt posibilităţi să studiem soluţii alternative”, a mai afirmat Meleşcanu.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Comunicat de presă Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba,…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)