Ludovic Orban cere impozitarea IT-iștilor

Ludovic Orban

Ludovic Orban susține obligarea IT-iștilor la plata impozitului pe venit, atrăgând atenția că aceștia beneficiază de „privilegii” prin aceste facilități fiscale care ar trebui să fie eliminate, pentru a nu discrimina angajații din alte domenii. 

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Mediaş, în judeţul Sibiu, că orice venit trebuie impozitat şi că nu i se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit.

„Mie nu mi se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. IT-iştii câştigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un şofer de TIR care muncesc în condiţii extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit şi altul care încasează venituri semnificative şi altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuţie, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus Orban, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, nu pot fi create „facilităţi fiscale care îmbracă forma unor privilegii”.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Un poliţist în vârstă de 43 de ani a fost…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)