Iohannis va convoca „în mod cert” referendum pe justiţie în ziua alegerilor europarlamentare. Problema “este guvernarea PSD”

klaus iohannis

ACTUALIZARE: Reprezentanţi ai unor organizații neguvernamentale au declarat, marţi, după consultările de la Cotroceni, că preşedintele Klaus Iohannis va convoca „în mod cert” referendum pe justiţie în ziua alegerilor europarlamentare, fiind „nu aproape, nu posibil”, ci hotărât în acest sens.

„Nu aproape, nu posibil, ci va fi în mod cert în ziua alegerilor europarlamentare, pe 26 mai 2019”, a declarat Elena Ghioc, reprezenta ”Iniţiativa România, potrivit Agerpres.

La întâlnire au participat reprezentanţi de la Funky Citizens, Expert Forum, Centrul pentru Resurse Juridice, Iniţiativa România, Asociaţia Decembrie 89, FreedomHouse România, Centrul Român de Politici Europene, Asociaţia Pro Democraţia, Centrul pentru Inovare Publică, Geeks for democracy, #Rezistenţa, VăDem Just, Active Watch, Consiliul Tineretului din România, Grupul pentru Dialog, Corupţia ucide, precum şi Emilia Şercan şi Mădălina Roşca.

Primul lucru care m-a surprins este că Președintele ne-a anunțat din capul locului că e hotărât să convoace referendum pe temele anunțate (justiție, anticorupție). Ne-a spus că deși acestea sunt cele mai vizibile, i se pare că problema de bază e de fapt guvernarea PSD și că asta afectează mai multe domenii, a declarat Mădălina Roşca“, potrivit stiripesurse.ro.

Klaus Iohannis va discuta cu unii reprezentanți de ONG-uri despre referendumul pentru justiție

Preşedintele Klaus Iohannis se va consulta, marţi, la oa 15.00, la Palatul Cotroceni, cu “reprezentanţi ai societăţii civile” pe tema referendumului pentru justiţie, potrivit agendei președintelui.

Reprezentanţi ai unor ONG-uri au scris pe Facebook săptămâna trecută că au primit şi au acceptat invitaţia de a participa la consultările şefului statului cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie. Ulterior, Administraţia Prezidenţială a confirmat aceste consultări. Klaus Iohannis declara marţea trecută că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, informează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
În cadrul vizitei pe care o efectuează în Statele Unite…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)