Israel: Benjamin Netanyahu, însărcinat de președinte să formeze viitorul guvern

civic press

Preşedintele israelian Reuven Rivlin l-a însărcinat miercuri pe Benjamin Netanyahu să formeze viitorul guvern, în urma alegerilor legislative de pe 9 aprilie, relatează AFP, citată de Agerpres.

În cadrul unei ceremonii transmise în directe la televiziune, preşedintele Rivlin i-a spus lui Netanyahu că în urma consultărilor cu liderii partidelor alese în noul parlament “65 de deputaţi (din 120) v-au recomandat”.

“Este a cincea oară când sunt însărcinat să formez guvernul Israelului. Nu există un privilegiu mai mare în viaţa democratică”, a spus Netanyahu.

Premierul desemnat va avea 28 de zile la dispoziţie pentru a se înţelege cu partenerii săi privind un acord de guvernare. Termenul poate fi prelungit cu 14 zile.

Dacă va reuşi să formeze viitorul guvern, Netanyahu, în vârstă de 69 de ani, va avea un al cincilea mandat de prim-ministru. La putere fără întrerupere din 2009 şi timp de 13 ani în total, dacă se pune la socoteală un precedent mandat din perioada 1996-1999, el va depăşi în iulie recordul de longevitate a lui David Ben Gourion, părintele fondator al statului Israel. (Foto: timesofisrael.com)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Procurorul general Augustin Lazăr a depus la Consiliului Superior al…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)