Guvernul a ridicat din restricţii pentru vacanţa la mare

plaja

Guvernul a decis, în şedinţa de joi seară, ca accesul la plajă să poată fi făcut fără închirierea unui şezlong și, de asemenea, se poate pleca în ţările mai puţin afectate de virus, fără să se intre în izolare la întoarcere, potrivit Mediafax.
„Să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt, practic, în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri. Popular spus, pentru cei care doresc să dacă plajă la marginea mării, fără şezlonguri”, a menţionat Ionel Danca, şeful Cancelariei premierului.

În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, s-ar putea să nu se mai impună izolarea, la întoarcerea în ţară, din anumite ţări.
„Se pot institui excepţii pentru persoanele care vor fi obligate să respecte măsura izolării la domiciliu. Se deschide posibilitatea ca în cazurile în care se pot relaxa aceste condiţii, pentru unele ţări de provenienţă, cetăţenii care se întorc în România să nu mai fie obligaţi la măsura izolării la domiciliu”, a precizat Dancă.
Două dintre aceste ţări ar putea fi Grecia sau Bulgaria, ţări care au un număr mai scăzut de bolnavi COVID şi care deja au renunţat la anumite restricţii.
Grecia va începe să primească turişti străini începând cu 1 iulie, când vor fi reluate gradual zborurile directe spre destinaţiile turistice greceşti, a anunţat miercuri premierul grec Kyriakos Mitsotakis. Turiştii străini care vor sosi în Grecia nu vor fi plasaţi în carantină, însă ar putea fi supuşi unor teste aleatorii pentru coronavirus şi în mod cert vor trebui să respecte în mod strict măsurile de igienă în timpul sejurului lor.
Bulgaria va elimina toate restrictiile impuse in urma pandemiei de COVID-19 incepand din 15 iunie, inclusiv purtarea obligatorie a mastilor de protectie in spatiile publice inchise, a informat joi guvernul de la Sofia. (Foto: wall-street.ro)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a lansat un…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)