CSM: OUG pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală nu se justifică

civic press

Secția de procurori a CSM transmite printr-un comunicat că nu se justifică OUG pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

“În contextul discuțiilor publice privitoare la iminenta modificare a codurilor penal și de procedură penală, Secția pentru procurori apreciază că în acest moment nu se justifică urgența adoptării unor astfel de modificări de către legiuitorul delegat”, se arată în comunicat.

Secția subliniază că adoptarea pe această cale a unor astfel de modificări, fără o evaluare corespunzătoare a impactului și fără o consultare efectivă a magistraților, poate afecta negativ activitatea parchetelor, cu repercusiuni și asupra previzibilității normelor legale de care trebuie să beneficieze în primul rând cetățenii.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii “solicită continuarea procedurilor parlamentare începute în anul 2018 privind modificarea codurilor penal și de procedură penală, pentru a se asigura cadrul necesar unor dezbateri reale care să implice efectiv sistemul judiciar”, se precizează în comunicatul CSM.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, într-o declarație de presă,…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)