Coreea de Sud: Întâlnire Donald Trump – Moon Jae-in la Washington

civic press

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in intenţionează să efectueze o vizită la Washington în perioada 10-11 aprilie pentru o întâlnire cu omologul american Donald Trump, a anunţat vineri Yonhap citând administraţia prezidenţială de la Seul, relatează Agerpres.

Potrivit anunțului oficial, “Cei doi lideri vor purta discuţii aprofundate despre modalităţile de întărire a alianţei Seul-Washington şi de coordonare a poziţiilor pentru instituirea unui regim paşnic în peninsula coreeană printr-o denuclearizare completă”.

Vizita va fi prima întâlnire a celor doi lideri după eşecul reuniunii la nivel înalt a preşedintelui Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong-un din Hanoi, de la sfârşitul lunii februarie.

Tot vineri, ministerul pentru unificare sud-coreean a anunţat că va încerca să organizeze în cursul acestui an o vizită la Seul a liderului nord-coreean Kim Jong-un pentru participarea la un summit cu preşedintele Moon Jae-in, care să contribuie la îmbunătăţirea relaţiei transfrontaliere şi la deblocarea procesului de denuclearizare, informează Agerpres. (Foto: telegraph.co.uk)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Simona Halep, locul 3 WTA , a fost învinsă, vineri,…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)