Codruța Kovesi a atacat la CEDO revocarea din funcţia de şef al DNA. Tudorel Toader: decizia este definitivă

civic press

Printr-o plângere depusă în luna decembrie a anului trecut, Laura Codruţa Kovesi a atacat la CEDO decizia prin care a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA. În plângere se arată că au fost atacate drepturile omului. „Nu am avut calitatea de parte în conflictul soluţionat de instanţa constituţională, nu am fost citată în faţa Curţii Constituţionale şi nu am avut posibilitatea de a avea cel puţin calitatea de “intervenientă” pentru a exprima un punct de vedere în apărarea mea”, se arată într-un răspuns al Laurei Codruţa Kovesi, transmis de biroul de presă al Parchetului General. Potrivit fostei şefe DNA, decizia Curţii Constituţionale nu a putut fi contestată, neexistând un temei de drept prin care să fie posibil acest lucru.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că o decizie a Curţii Constituţionale nu poate fi supusă controlului CEDO, deoarece este definitivă, potrivit Mediafax.

Deciziile CCR nu pot fi supuse controlului CEDO. Deciziile CCR, sunt definitive, se referă la constituţionalitate sau conflicte juridice de natură constituţională”, a declarat, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Jucătoarea română de tenis Simona Halep (27 ani, 1 WTA) a…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)