6.448 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.200.000 de lei într-o singură zi

Guvernul modifică prevederile Codului Rutier pentru a preveni ”live-ul la volan”

Intervenții la aproape 2.500 de sesizări ale cetățenilor, iar în urma activităților desfășurate în teren au aplicat peste 6.400 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

La data de 5 ianuarie a.c., 8.300 de poliţişti au acționat, în dispozitivul curent, la nivel național, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, au fost organizate 203 de acțiuni și s-a intervenit la 2.466 de evenimente, dintre care 2.007 sesizate prin 112. În urma activităților, au fost constatate 586 de infracțiuni, 112 persoane fiind surprinse în flagrant delict. De asemenea, au fost depistate 6 persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 26 de măsuri preventive. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 6.448 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.200.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 100 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 438 de permise de conducere și au fost retrase 74 de certificate de înmatriculare.

În perioada 28 decembrie 2018 – 4 ianuarie 2019,  polițiștii de la transporturi au acționat, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

Sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., polițiștii au efectuat controale în 427 de stații de cale ferată şi au patrulat în 486 de trenuri de călători. De asemenea, au acționat pentru combaterea pescuitului și comerțului ilegal, migrației ilegale și contrabandei. Pe parcursul acțiunilor, au fost depistate 10 persoane date în urmărire națională sau internațională, 5 minori lipsiți de supraveghere și 3 persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate. În total, au fost întocmite 73 de dosare penale, în principal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, falsuri și uzuri de fals, pescuit ilegal și pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere. În această perioadă, polițiștii de la transporturi au constatat 21 de infracţiuni pentru care au fost întocmite dosare penale, cercetările fiind continuate pentru probarea întregii activități infracționale.

În ultima săptămână, la nivel naţional, a fost dispusă măsura arestului la domiciliu față de 20 de persoane, a controlul judiciar față de alte 48 de persoane și cea a controlul judiciar pe cauțiune în cazul a 2 persoane.

În perioada 28 decembrie 2018 – 4 ianuarie 2019, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 70 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse. Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 20 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, cu privire la 48 de persoane aflate sub control judiciar și față de 2 persoane aflate sub control judiciar pe cauțiune.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Update: Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 7 ianuarie…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)