Viorel Lucaci (flancher): adversarii nu au fost atât de puternici încât să ne pună în dificultate

civic press

După cum anunțam zilele trecute, Stejarii s-au impus în meciul de pregătire disputat la Lisabona cu Portugalia, scor 54-0, marcând  8 eseuri. Autorii au fost Marius Iftimiciuc, Valentin Calafeteanu, Ionel Melinte, Florin Surugiu, Daniel Plai, Damian Strătilă, Alexandru Gordaș și Vasile Bălan , șapte din ele fiind transformate, două de Valentin Calafeteanu și cinci de Florin Vlaicu.

Stejarul Viorel Lucaci a făcut o analiză a acestei partide și a vorbit despre primul meci din REC 2019, cu Georgia, ce va avea loc pe 9 februarie, pe Cluj Arena. Redăm mai jos interviul postat pe site-ul frr.

Cum a fost acest stagiu de pregătire în Portugalia?
Foarte folositor. Am reușit să ne pregătim mult pe teren, vremea a fost foarte bună, am lucrat foarte mult pe sistemul de joc, apărare, atac, grămezi, tușe, a fost un stagiu foarte util pentru noi toți.

Cum a fost meciul cu Portugalia?
Este greu să vorbești de el ca despre un meci, a fost un test util în ideea că am avut un adversar. Am încercat să punem la punct multe lucruri din sistemul de joc, însă săptămâna viitoare, cu Georgia, va fi adevăratul test pentru noi. Această partidă cu Portugalia nu se poate compara cu ce va urma. Repet, a fost util pentru că am jucat, a fost acea presiune de meci, antrenorii au încercat diferite formule de echipă, diverse combinații la posturile cheie. În plus, a fost un reper pentru a vedea cu exactitate unde ne aflăm în acest moment cu pregătirea sistemului de joc.

Ați reușit să puneți în teren ceea ce Marius Tincu v-a comunicat că plan de joc?
Eu zic că da, în mare parte, dar adversarii nu au fost atât de puternici încât să ne pună în dificultate și să putem aplica multe din ceea ce Marius ne-a zis.

Totuși, v-ați resimțit după meci…
E normal să fie un pic greu din punct de vedere fizic, e primul meci pentru noi din acest an. Cei mai mulți dintre jucătorii din campionat, în afară celor din Timișoara, nu au mai jucat din noiembrie și meciul e întotdeauna diferit de antrenament. Cel mai important e că ne-am dat seama unde mai avem de lucrat în ceea ce privește apărarea. Atacul, însă, repet: adversarii noștri nu au reușit să ne pună mari probleme.

Urmează săptămâna de pregătire înaintea meciului cu Georgia. Cum sunteți?
Urmează un meci capital cu Georgia, un meci foarte important pentru noi, trebuie să fim 110%, mai avem timp până atunci să lucrăm la unele lucruri. Este bine că vin și jucătorii de afară și vom avea timp până sâmbătă viitoare să ne pregătim mai bine.

În meciul cu Portugalia, grămada României a fost puternică. Cum va arată ea și cu jucătorii din afară?
Colegii care ni se alătură sunt jucători cu experiență, puternici și vom ridica și mai mult puterea grămezii, iar asta ne va face să arătăm foarte bine cu Georgia. Suntem conștienți că va fi un meci foarte greu, însă vom lupta până la final, nu avem nimic de pierdut.

Naționala de rugby a României își continuă pregătirea la Izvorani, în vederea debutului în Rugby Europe Championship.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Conform ultimului bilanț, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 302…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)