Un nou contingent al Jandarmeriei Române va pleca în misiune NATO în Afganistan

Jandarmi

Un nou contingent al Jandarmeriei Române va pleca marţi în misiune NATO în Afganistan, pentru şase luni de zile, cei 16 ofiţeri şi subofiţeri urmând să ofere instruire, consiliere şi asistenţă pentru forţele de securitate şi instituţiile afgane.

Contingentul este format din şase ofiţeri şi zece subofiţeri, care provin din mai multe unităţi teritoriale ale Jandarmeriei Române.

Pentru a putea participa la misiune, jandarmii români au trebuit să parcurgă mai multe probe de verificare a cunoştinţelor de specialitate, competenţelor lingvistice în limba engleză, un examen psihologic şi unul medical. De asemenea, jandarmii au participat la diferite cursuri şi programe de pregătire.

Potrivit secretarului de stat în MAI Ciprian Adrian Florescu, care a susținut un discurs la ceremonia de plecare în misiune a contingentului, o parte dintre membrii contingentului se află la a doua sau chiar a treia experienţă de acest fel, în timp ce pentru alţii e o premieră. De altfel, efectivul contingentului se va mări cu încă cinci jandarmi care se află deja în Afganistan, întrucât li s-a aprobat prelungirea misiunii după cele şase luni petrecute pe teritoriul afgan.

Noul contingent își va desfăşura activitatea alături de alte 12.000 de persoane detaşate din ţări membre şi partenere NATO, activitate care nu implică acţiuni de luptă, ei oferind instruire, consiliere şi asistenţă pentru forţele de securitate şi instituţiile afgane.

Efectivele de jandarmi români participă la alte nouă misiuni ce se derulează sub egida forurilor internaţionale UE, ONU şi OSCE.

Până în prezent, conform şefului Serviciului de comunicare din Jandarmeria Română, Marius Militaru, jandarmii români au participat la instruirea a peste 17.000 de militari şi poliţişti afgani.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Delegaţia permanentă a ALDE a votat luni, în şedinţă, ieşirea…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)