KABUL: Un nou atentat cu maşină capcană soldat cu cel puţin trei morţi şi 30 de răniţi

Atentat Kabul

O maşină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite şi sediul misiunii NATO, au anunţat oficialii locali, citaţi de Associated Press. Militanţii talibani au revendicat atentatul

Militanţii talibani au revendicat atentatul produs miercuri în apropierea sediilor ambasadei Statelor Unite şi misiunii NATO, în urma căruia trei persoane au murit şi alte 30 au fost rănite, conform Reuters, citat de Mediafax.

Oficialii talibani sunt în negocieri cu oficialii americani pentru încheierea unui acord de pace care ar urma să pună capăt unui război de aproape 18 ani.

„Mai multe ambulanţe şi echipe de salvare au fost trimise la locul exploziei”, a declarat Nasrat Rahimi, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

O maşină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite şi sediul misiunii NATO. Ministerul de Interne a transmis că maşina a explodat pe o stradă principală şi autorităţile au izolat zona.

Cel puţin trei persoane au murit şi alte 30 au fost rănite, a transmis directorul spitalului la care au fost transportate victimele.

Firdaus Faramarz, purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul, a anunţat că explozia a avut loc în Districtul Nouă al Poliţiei şi cel mai probabil a vizat zona Shashdarak, în care se află sediile serviciilor naţionale de securitate din Afganistan.

Ministerul de Interne a transmis că maşina a explodat pe o stradă principală şi autorităţile au izolat zona.

Incidentul de joi a fost al doilea atac major din Kabul produs săptămâna aceasta, în timpul în care un emisar al Statelor Unite se află în capitala afgană pentru discuţii de pace cu oficialii talibani.

Cele 30 de persoane rănite au fost transportate la spitalul Wazir Mohammad Akbar Khan pentru a fi tratate.

Atentatul s-a produs în zona în care un diplomat român a murit, iar un altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc, luni seara spre marţi, în Kabul.

Cel puţin 16 persoane au murit, iar alte 119 au fost rănite după ce un vehicul a explodat în capitala afgană Kabul, în apropierea unei clădiri folosite de organizaţiile internaţionale, au informat serviciile de urgenţă, relatează Reuters. (Foto: aljazeera.com)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
ACTUALIZARE: Militarul român care şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie,…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)