Tudorel Toader a postat pe Facebook demisia din funcţia de ministru al Justiției

civic press

ACTUALIZARE: Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a postat joi, pe contul său de Facebook, demisia din funcţie pe care a înaintat-o premierului Viorica Dăncilă.

N

Publicată de Tudorel Toader pe Joi, 18 aprilie 2019

ACTUALIZARE: Tudorel Toader a anunţat joi că va merge la Guvern, unde îi va prezenta premierului Viorica Dăncilă demisia sa din funcţia de ministru al Justiţiei, relatează Agerpres.

“Merg la Guvern şi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii. În felul acesta domnia sa declanşează, pe de o parte, procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o şi a trimis-o de aseară. Are în acelaşi timp şi demisia mea şi, cel mai probabil, o va trimite la preşedintele Republicii. Voi rămâne până în momentul în care preşedintele evaluează, analizează, decide şi emite decretul, pe de o parte, de eliberare a mea, pe de altă parte, de numire a noului ministru al Justiţiei”, a spus Toader, într-o scurtă declaraţie susţinută pe treptele din faţa sediului Ministerului Justiţiei.

Toader a adăugat că va rămâne la minister până în momentul în care în Monitorul Oficial apare numele noului ministru.

“Voi merge la Guvern şi am o altă întrevedere cu doamna prim-ministru. În scrisoarea pe care am redactat-o, voi porni de la voinţa politică exprimată în cadrul CEx (al PSD – n.r.), şi anume de retragere a sprijinului politic pentru subsemnatul în calitate de ministru al Justiţiei. Voi porni de la voinţa exprimată oarecum în cele două întrevederi de aseară şi astăzi cu doamna prim-ministru şi voi porni de la faptul că doamna prim-ministru are rolul decisiv, atât în formarea Guvernului, cât şi în revocarea unora dintre membrii Guvernului. Luând act de aceste circumstanţe, împrejurări, iau în considerare şi faptul că orice autoritate trebuie să aibă asigurată continuitatea activităţii, voi rămâne la minister până în momentul în care în Monitorul Oficial apare numele şi prenumele noului ministru al Justiţiei, căruia îi voi preda documentele ministerului pe bază de proces verbal, îi voi preda sigiliul ministerului şi îi voi ura succes”, a mai spus Toader.

Tudorel Toader: Varianta demisiei este mai sigură

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi că varianta demisiei este mai sigură, spre deosebire de revocare, care îi dă posibilitatea preşedintelui Klaus Iohannis “să se mai gândească”.

Toader s-a întâlnit joi dimineaţa, la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dăncilă, unde au discutat despre “variantele de încetare a mandatului”.

“Am avut relaţii bune cu fiecare dintre cei trei premieri din guvernele cărora am făcut parte. Şi cu domnul Grindeanu, şi cu domnul Tudose, şi cu doamna Dăncilă, foarte bune relaţii. Vă asigur de faptul că, cel puţin aşa ne-am declarat şi cred că aşa va fi, şi după încetarea ministeriatului, relaţiile dintre mine şi domnia sa vor fi aceleaşi, neafectate. Aseară a rămas să ne vedem la 9,30 şi să discutăm despre variantele de încetare a mandatului. Mi-a confirmat faptul că aseară, după ce am făcut eu enunţul acela, a dat drumul la adresele către preşedintele republicii, ulterior, spre ora 21,00. Prin urmare, discuţia care a existat a fost absolut corectă, în limitele în care eu ştiam şi dânsa mi-a confirmat astăzi”, a afirmat Toader.

Ministrul Justiţiei consideră că varianta demisiei este mai sigură, decât cea a revocării din funcţie.

“Doamna prim-ministru mi-a cerut să iau în calcul, să mă gândesc şi la varianta demisiei. Varianta demisiei este mai sigură, trece termenul şi preşedintele trebuie să ia act de demisie, spre deosebire de revocare când preşedintele poate să spună şi ne-a mai spus de atâtea ori: ‘Mă mai gândesc, mă mai uit la mapa profesională, mai evaluez, este weekend şi mai vedem noi'”, a explicat Toader.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)