Trump: SUA vor începe să expulzeze milioane de imigranţi ilegali

donald trump

Statele Unite ale Americii vor începe săptămâna viitoare procesul de expulzare a milioane de imigranţi care nu au acte în regulă și care au sosit în SUA în mod ilegal, a afirmat luni preşedintele Donald Trump într-o postare pe Twitter.

“Săptămâna viitoare ICE (Autoritatea federală de Imigraţie şi Graniţe din SUA) va începe să expulzeze milioane de străini ilegali care au intrat în mod fraudulos în Statele Unite. Ei vor fi trimişi înapoi la fel de repede precum au sosit…”, a spus preşedintele american.

SUA se confruntă cu un aflux de migranţi provenind din Guatemala şi din alte ţări sărace din America Centrală afectate de violenţa între bande, potrivit Agerpres.

Donald Trump a invocat o invazie şi a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale una din priorităţile administraţiei sale.

Statele Unite au confirmat luni că nu vor mai furniza ajutoare financiare ţărilor din America Centrală atât timp cât acestea nu pun în aplicare “acte concrete pentru reducerea numărului de migranţi clandestini care sosesc la frontiera americană”.

Astfel, 370 milioane de dolari din ajutoarele prevăzute iniţial pentru anul bugetar 2018 vor fi direcţionate spre “alte priorităţi de politică externă”, a precizat Departamentul de Stat. Toate ajutoarele viitoare vor depinde de progresele înregistrate în problema extrem de sensibilă a migranţilor.

Administraţia americană a suprimat deja în martie ajutorul său pentru “Triunghiul nordic”, compus din Salvador, Guatemala şi Honduras, la solicitarea preşedintelui republican care le-a acuzat că “nu fac nimic pentru a împiedica migranţii să vină în SUA”.

Mexicul a luat măsuri deja pentru a evita aplicarea taxelor vamale punitive din partea SUA şi urmează să finalizeze marţi desfăşurarea a 6.000 de militari din Garda Naţională la graniţa cu Guatemala, unul dintre angajamentele autorităţilor mexicane de a limita imigraţia ilegală spre Statele Unite. (Foto: politico.com)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, își va executa pedeapsa…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)