Trump, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace de premierul japonez

civic press

Preşedintele SUA, Donald Trump, a dezvăluit vineri că premierul Japoniei, Shinzo Abe, l-a nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace în legătura cu iniţierea dialogului cu Coreea de Nord, potrivit Mediafax.

Prim-ministrul Shinzo Abe “mi-a dat o copie a unei prea frumoase scrisori pe care a trimis-o celor care decernează un lucru numit Premiul Nobel“, a declarat Trump la o conferinţă de presă.

“Mi-a spus: «Te-am nominalizat, cu respect, în numele Japoniei. Le cer să vă dea Premiul Nobel pentru Pace»”, a adăugat liderul american.

La summitul istoric de la Singapore, din iunie anul trecut, preşedintele SUA s-a întâlnit cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, unde au anunţat angajamentul denuclearizării Peninsulei Coreea.

Interpelat de membrii legislativului de la Tokyo, Dieta Naţională a Japoniei, Abe a refuzat să comenteze subiectul, relatează postul ABC News. “În contextul politicii Comisiei Nobel de a nu divulga identitatea celor care au făcut recomandările şi a candidaţilor timp de 50 de ani, refuz să comentez”, a declarat Abe, precizând: “Nu am spus că nu l-am nominalizat“.

Termenul limită pentru nominalizarea candidaţilor la Premiu Nobel pentru Pace este 1 februarie. Profesori universitari şi membrii ai parlamentului din fiecare ţară, precum şi foştii laureaţi ai premiului Nobel, pot să recomande candidaţi, relatează sursa citată. (Foto: abc.net.au)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
"Sute de kilometri" suplimentari de zid vor fi construiţi la…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)