”Tramvaiul poeziei” va circula între 10 septembrie şi 1 octombrie în Capitală

tramvaiul poeziei

O bibliotecă interactivă amenajată în Tramvaiul Poeziei va circula în Capitală pe linia 1, în perioada 10 septembrie – 1 octombrie, în cadrul evenimentului ”Poezia nu muşcă”, informează Agerpres.

Proiectul “Tramvaiul Poeziei” îşi propune să aducă lectura şi poezia mai aproape de public, în contextul în care 69% dintre români şi 46% dintre bucureşteni declarau că nu au citit nicio carte şi doar 9% afirmau că citesc aproape zilnic, potrivit Barometrului de consum cultural dat publicităţii în 2018.

Călătorii care se vor urca în mijlocul de transport vor avea ocazia să citească poeme de autori români clasici şi contemporani şi să asculte poezie.

În cadrul aceluiaşi proiect, va avea loc şi un concurs de poezie destinat tinerilor poeţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Aceştia sunt invitaţi să se înscrie în concurs cu trei poezii, în perioada 10-20 septembrie, pe site-ul www.artanumusca.ro. Juriul va alege 10 finalişti pentru a participa la un curs de scriere creativă.

În finală, talentul tinerilor poeţi va fi provocat pentru a crea un poem pe tema “Salvează poezia oraşului!”, iar poemul câştigător va fi pictat pe peretele unei clădiri aflate în centrul Bucureştiului. De asemenea, toate poemele selectate şi povestea proiectului Tramvaiul poeziei vor fi adunate într-o carte care va fi lansată la Târgul Internaţional Gaudeamus.

Proiectul “Tramvaiul Poeziei” este realizat de organizaţia nonguvernamentală “Arta nu Muşcă” și co-finanţat prin Administraţia Fondului Cultural Naţional, în parteneriat cu STB şi Primăria Capitalei.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat demisia de la șefia Senatului…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)