Termeni și condiții

 1. Prevederi generale

Prezentele „Termeni și Condiții” guvernează utilizarea website-ului www.civicpress.ro (denumit în continuare „Site-ul”) și raporturile dintre administratorul www.civicpress.ro (denumit în continuare „Administrator”) și persoanele care utilizează („Utilizatorul”) pagina de internet www.civicpress.ro și/sau serviciile oferite prin intermediul „Site-ului”.

Accesarea și utilizarea Site-ului, inclusiv a oricărei pagini sau secțiuni componente ale acestora, sau a oricărui Serviciu furnizat prin intermediul Site-ului se poate face numai în conformitate cu prezentele „Termeni și Condiții”, care includ Politica de Confidențialitate a Datelor și Politica privind Cookies.

Pentru utilizarea serviciilor, putem solicita utilizatorului să își exprime acordul cu privire la acești termeni. Vi se va solicita în mod specific acceptarea Termenilor și Condițiilor, prin bifarea căsutei aferente. Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor, sunteti de acord să respectați Termenii și Condițiile în versiunea publicată pe Site-ul nostru, la momentul vizitei dvs.

Pentru a asigura respectarea condițiilor de utilizare și acces, „Utilizatorul” trebuie să verifice rubrica „Termeni și Condiții” în momentul fiecărei accesări a „Site-ului”.

Dacă omiteți să analizați „Termeni și Condiții”, dar utilizați www.civicpress.ro se va considera acceptarea acestui set de „Termeni și Condiții” (inclusiv orice actualizare a acestora).

Prin utilizarea Site-ului confirmați că acceptați și sunteți de acord cu acești „Termeni și Condiții”.

Dacă nu sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de mai jos, nu utilizați acest Site.

 1. Utilizarea Site-ului.

Accesarea Site-ului www.civicpress.ro este gratuită, navigarea în Site nefiind condiționată de înregistrarea ca utilizator.

Totuși, anumite servicii oferite de Site (de ex. primirea newsletterului www.civicpress.ro) pot fi accesate doar de utilizatorii înregistrați prin crearea unui cont de utilizator pe Site.

Utilizatorii  persoane fizice trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți și să aibă capacitatea de a-și asuma obligațiile prevăzute în prezenții „Termeni și Condiții” și de a se conforma prevederilor acestora.

„Administratorul” își rezervă dreptul de a suspenda sau închide conturi de utilizatori, de a bloca sau suspenda accesul pe Site, de a modifica sau elimina texte, comentarii, imagini, în special dacă noi considerăm în mod rezonabil că utilizați Site-ul nostru în orice mod care este contrar oricărora dintre acești „Termeni și Condiții” sau într-un mod dăunator.

 1. Proprietatea intelectuală. (sau Dreptul de Proprietate)

Articolele (texte, imagini etc) publicate de  www.civicpress.ro se află sub protecția legilor privind drepturile de proprietate intelectuală (cum ar fi – dar nu limitativ la: Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice). Reproducerea oricărui material scris sau ilustrativ din aceste articole este categoric interzisă în lipsa consimțământului prealabil al editorului.

Preluarea de informaţii de către alte site-uri web de orice fel poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă: „Consiliul de Onoare consideră că preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de «revistă a presei» susţinut de paginile de internet în cauză. În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor”.

Sursa civicpress.ro va fi citată, cu link către site, în primul paragraf (ex.: „…, informează civicpress.ro”). La sfârşitul ultimului paragraf al ştirii şi în cadrul acestuia se va preciza “Integral pe civicpress.ro” (sau o formulă echivalentă, practicată de site-urile în cauză), această formulă având link către civicpress.ro.

De asemenea, la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: “SURSA: civicpress.ro”, cu link către site-ul civicpress.ro.

Mediile offline se supun de asemenea termenilor agreaţi de către CRP şi în conformitate cu prevederile Legii drepturilor de autor din România.

Informațiile cuprinse în aceste articole, precum și informațiile provenind din cadrul bannerelor publicitare sau al promoțiilor, al concursurilor conținute în site-ul civicpress.ro sunt protejate de legile privind drepturile de proprietate intelectuală, mai sus enumerate. Vizitatorii sau utilizatorii site-ului civicpress.ro nu au dreptul să preia, să vândă, să reproducă sau să distribuie materiale provenind din site-ul civicpress.ro, doar dacă în materialul respectiv nu este stipulat altfel în mod explicit de către „Administrator”.

Denumirea CIVIC PRESS și logo-ul asociat este marcă înregistrată și nu pot fi folosite decât cu acordul prealabil scris al proprietarului.

Este interzisă utilizarea mărcilor, logo-uri și conținutului afisat pe Site-ul www.civicpress.ro fără acordul prealabil scris al proprietarilor.  Nicio prevedere din acești „Termeni și Condiții” și nicio informație de pe Site nu pot fi interpretate ca acordând orice licență sau drept de utilizare a oricărei mărci, logo sau conținut afișate pe Site fără acordul scris al Administratorului sau al proprietarului acestora.

Conținutul și design-ul civicpress.ro, precum și orice alte materiale afișate pe Site sau care sunt furnizate utilizatorului (e.g. fotografii, ilustrații, elemente grafice, articole de presă și orice alte materiale), aparțin Administratorului și/sau partenerilor și/sau colaboratorilor acestuia.

Utilizarea Site-ului nu acordă Utilizatorului niciun drept asupra conținutului, imaginilor, informațiilor, materialelor, articolelor sau datelor la care aceștia au acces pe Site.

Utilizatorul înregistrat nu poate utiliza, transmite, reproduce sau permite altor persoane să utilizeze, să transmită sau să reproducă materialele afișate pe Site fără acordul scris prealabil al Administratorului și/sau al proprietarului informațiilor respective.

 1. Reclamații privind încălcarea dreptului de proprietate intelectuală

„Administratorul” respectă dreptul de proprietate intelectuală al terților. Dacă ați observat că Site-ul conține informații care încalcă dreptul de proprietate intelectuală, vă rugăm să ne transmiteți  o notificare în acest sens, furnizându-ne următoarele informații: numele și prenumele dvs, adresa, telefon și e-mail, descrierea lucrării protejate de dreptul de proprietate intelectuală încălcat, unde se află materialul care încalcă dreptul de proprietate intelectuală, confirmarea faptului că sunteți proprietarul operei sau reprezentantul autorizat al acestuia și că notificarea de încălcare este întemeiată.

Comunicarea poate fi transmisă prin email la adresa contact@civicpress.ro sau la adresa de corespondență din secțiunea Contact a Site-ului.

 1. Conținutul mesajelor utilizatorilor

Prin înregistrarea pe www.civicpress.ro utilizatorilor li se oferă următoarele facilități

 • Posibilitatea de a posta comentarii în site
 • Posibilitatea de a interacționa cu ceilalți utilizatori

Utilizatorii sunt în exclusivitate răspunzători pentru conținutul mesajelor lor.

Toate mesajele exprimă doar punctul de vedere și opiniile autorilor acestora; întreaga responsabilitate, din punct de vedere legal, revine în întregime autorilor atât în cazul articolelor postate pe civicpress.ro cât și a mesajelor și materialelor postate de utilizatori.

Pentru ca în cadrul secțiunii de comentarii puse la dispoziție de www.civicpress.ro să se stabilească o legatură de comunicare bazată pe decență și respect reciproc, rugăm toți utilizatorii să țină cont de următoarele reguli:

 • nu utilizați un limbaj indecent; injuriile de orice fel nu sunt permise; nu este permisă folosirea numelor care conțin injurii, trivialități, cuvinte vulgare;
 • nu sunt permise mesajele antisociale; cele care incită la acțiuni ilegale, la violență sau xenofobie;
 • nu sunt permise postările care conțin discriminări, indiferent dacă acestea se referă la sex, vârstă, religie, orientare sexuala etc;
 • este interzisă postarea, încărcarea sau transmiterea sub orice fel de pe roa materialelor ilegale sau a materialelor care nu respectă legislația aplicabilă, inclusiv legislația în materia drepturilor de autor, a mărcilor sau altor drepturi de proprietate industrială;
 • este interzisă folosirea site-ului ropentru postarea sau transmiterea de mesaje de tip publicitar, promoțional sau „spam”;

Orice abatere de la acest regulament va duce la ștergerea sau modificarea mesajului postat;

„Administratorul” nu garantează că informațiile introduse de utilizatorii website-ului sunt reale, corecte și nu își asumă răspunderea pentru modul în care vizitatorii le folosesc;

„Administratorul” nu garantează că informațiile sau serviciile de pe civicpress.ro vor satisface toate cerințele vizitatorilor;

„Administratorul” nu garantează că serviciile din civicpress.ro vor funcționa constant, neîntrerupt, fără erori;

„Administratorul” nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care Utilizatorii le-ar putea avea din cauza nefuncționării temporare sau defectuoase a site-ului civicpress.ro sau pentru folosirea informațiilor obținute prin utilizarea link-urilor din civicpress.ro către alte site-uri (utilizarea lor este la latitudinea Utilizatorilor).

 1. Comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut

Utilizatorii pot posta comentarii și pot trimite sugestii,  cu condiția ca prin conținutul materialelor transmise să nu încalce prevederile legale, dreptul persoanelor la viață privată, drepturile de proprietate intelectuală, să nu fie ilegal, obscen, amenințător, defăimator, rasist, discriminator, instigator, să nu conțină viruși, comunicări comerciale, politice, mesaje colective sau vreo formă de spam.

„Administratorul” are dreptul, fără a fi obligată în acest sens, de a monitoriza, elimina sau modifica orice conținut postat de utilizatori sau activități ale utilizatorilor pe Site. „Administratorul”  nu are obligația de a revedea periodic acest continut.

„Administratorul” are dreptul de a nu publica toate comentariile și articolele propuse de către utilizatori.

O dată cu postarea de comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut pe Site, transmițătorul conținutului respectiv transmite Administratorului drepturile de proprietate intelectuală asupra materialelor postate, în mod neexclusiv, pe toată durata protecției dreptului de autor și irevocabil. Prin postarea de comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut pe Site, transmițătorul conținutului respectiv îi dă dreptul Societății de a folosi numele său în relație cu materialele postate, garantează că deține dreptul de proprietate intelectuală asupra materialelor postate și/sau că are dreptul să le posteze și să le distribuie către terți, că materialele postate nu încalcă nicio lege și nu încalcă drepturile unor terțe persoane.

„Administratorul” are dreptul de a transmite, adapta, modifica, reproduce, publica și distribui materialele postate de utilizatori, prin orice mijloc de comunicare în masă și în orice teritoriu geografic.

„Administratorul” nu este responsabil și nu își asumă responsabilitatea pentru niciunul dintre materialele postate de către terțe părți pe Site.

 1. Datele personale

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, „Administratorul” are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care utilizatorii le furnizează.

Pentru înregistrarea ca utilizator al Site-ului, Utilizatorul va trebui să furnizeze date personale după cum acestea sunt solicitate în cadrul Site-ului (e.g. nume și prenume, domiciliu, adresa de email, telefon, care să permită, identificarea acestuia ca utilizator al Site-ului).

Utilizatorul înregistrat este răspunzator de corectitudinea și acuratețea datelor furnizate și pentru actualizarea acestor date ori de câte ori este cazul.

„Administratorul”  va lua toate măsurile pentru a asigura confidențialitatea datelor personale furnizate de utilizatori, protejându-le împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat, precum și împotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegală, folosind, în acest scop, mijloace tehnice adecvate în conformitate cu prevederile legii. „Administratorul”  nu poate fi ținută responsabilă pentru diseminări de date personale cauzate de fapte sau acte ale utilizatorului, sau de situații care exced controlului Administratorului.

Politica privind Prelucrarea datelor cu caracter personal, afișată pe Site, detaliază drepturile utilizatorilor înregistrați cu privire la protecția datelor cu caracter personal.

 1. Modificări 

„Administratorul”  își rezervă dreptul de a modifica, completa sau elimina oricând orice clauză a acestor „Termeni și Condiții”, total sau partial. Orice modificare a acestor „Termeni și Condiții” va fi efectivă de la data postării.

Întrucât prezenții „Termeni și Condiții”, inclusiv Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal, pot fi modificate, utilizatorii sunt rugați să le revadă periodic. În condițiile în care utilizatorii nu sunt de acord cu prevederile acestora, nu trebuie să mai acceseze/folosească serviciile www.civicpress.ro. Utilizarea în continuare a Site-ului după postarea oricărei astfel de modificări va fi interpretată ca o acceptare a acestor modificări.

 1. Încetare

„Administratorul”  poate termina, schimba sau suspenda orice porțiune a Site-ului sau serviciile oferite pe Site și poate restricționa, suspenda sau bloca accesul terților la Site fără notificare prealabilă.

 1. Legislatia aplicabila

Relația dintre „Administrator” și utilizatori, precum și acești „Termeni și Condiții” sunt guvernate de legea română.

 1. Diverse

„Administratorul” își rezervă dreptul de a actualiza periodic acest set de „Termeni și Condiții” (de ex. pentru a corespunde schimbărilor survenite la nivelul legislației)

Utilizatorul trebuie să verifice la momentul fiecărei accesări a civicpress.ro secțiunea „Termeni și Condiții”.

Utilizarea Site-ului, chiar și în cazul omisiunii utilizatorului de a analiza termenii și condițiile aplicabile, reprezintă acordul expres al utilizatorului de acceptare a respectivelor condiții.

Dacă nu sunteți de acord cu „Termeni și Condiții” nu puteți utiliza www.civicpress.ro

Pentru orice nerespectare a acestui set de reguli, observație, plângere sau problemă legată de www.civicpress.ro vă rugăm să ne scrieți la adresa contact@civicpress.ro.

Recomandate
Pentru comentarii, sugestii sau întrebări ne puteți contacta la adresa de…