Suspectul atacului asupra celor două moschei din Noua Zeelandă a fost acuzat de crimă

civic press

Brenton Tarrant, australianul de 28 de ani suspectat de atacul asupra celor două moschei din localitatea neo-zeelandeză Christchurch, soldat cu 49 de morţi, a apărut sâmbătă în faţa instanţei, care l-a acuzat de crimă, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Învinuitul nu a solicitat să fie eliberat pe cauţiune şi va rămâne în închisoare până la următoarea apariţie în faţa instanţei, prevăzută să aibă loc pe 5 aprilie.

Audierea  a avut loc la Tribunalul districtual din Christchurch, unde accesul publicului a fost restricţionat ca urmare a riscului sporit de securitate.

Deşi se confruntă în prezent cu o singură acuzaţie, îi vor fi aduse şi altele“, a declarat comisarul de poliţie Mike Bush, precizând că urmează să fie comunicate și alte detalii, potrivit dpa.

Anterior, premierul Jacinda Ardern precizase în cadrul unei conferinţe de presă că atentatorul deţinea permis de armă din noiembrie 2017 şi cumpărase două arme semi-automate şi trei puşti, dintre care două de vânătoare, relatează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Zuzana Caputova s-a plasat pe prima poziţie în primul tur…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)