SUA: Trump s-a opus prin veto Congresului care i-a blocat starea de urgență: “sunt foarte mândru de acest lucru”

civic press

Donald Trump a recurs vineri, pentru prima oară de când este președinte al Statelor Unite, la dreptul său de veto, pentru a bloca o rezoluţie adoptată de Congres, care se opune eliberării de fonduri în regim de urgenţă pentru ridicarea zidului de la frontiera cu Mexic, transmit agenţiile de presă internaţionale, potrivit Agerpres.

Congresul are libertatea să voteze această rezoluţie, iar eu am datoria să îi opun vetoul meu şi sunt foarte mândru de acest lucru“, a declarat Trump din Biroul Oval al Casei Albe.

Preşedintele Trump, flancat de reprezentanţi ai organelor de aplicare a legii din statele de sud-vest ale Uniunii, de rude ale persoanelor care au decedat ca urmare a supradozei de droguri sau a violenţelor comise de imigranţi ilegali, precum şi de membri ai cabinetul său, a calificat rezoluţia Congresului ca fiind periculoasă.

“Ca preşedinte, protejarea naţiunii este datoria mea cea mai înaltă. Ieri, Congresul a adoptat o rezoluţie periculoasă care, dacă prin semnare ar deveni lege, ar pune în pericol, într-un foarte grav pericol, viaţa a nenumăraţi americani” a declarat Trump, potrivit dpa. “Rareori am avut o astfel de urgenţă naţională“, a subliniat preşedintele SUA.

Făcând referire la imigraţia ilegală, preşedintele american a mai declarat că deşi “oamenilor nu le place cuvântul invazie, chiar despre asta este vorba“, conform AFP.

Preşedintele Donald Trump a declarat luna trecută starea de urgenţă naţională pentru a putea avea acces la banii necesari construirii unui zid de-a lungul frontierei cu Mexic, promis în timpul campaniei electorale. Joi, Senatul şi Camera Reprezentanţilor au votat blocarea acţiunii preşedintelui american, potrivit Agerpres. (Foto: ktvz.com)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Brenton Tarrant, australianul de 28 de ani suspectat de atacul…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)