SUA se retrag din Siria. Turcia amenință militarii kurzi

civic press
Hulusi Akar, ministrul turc al Apărării a afirmat că militanţii kurzi aflaţi la est de fluviul Eufrat ”vor fi îngropaţi în şanţurile lor când va veni vremea”.
Decizia președintelui SUA, Donald Trump, de retragere totală a trupelor SUA a fost confirmată de către oficiali americani.  Ea va avea loc în următoarele luni. Relaţiile dintre Washington şi Ankara au fost mult timp tensionate din cauza divergenţelor privind Siria, unde SUA susţin miliţia kurdă siriană YPG (Unităţile de apărare a poporului) în lupta împotriva grupării Stat Islamic. Turcia consideră, însă, YPG drept o grupare teroristă şi o extensie a PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan). Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat în această săptămână că Turcia ar putea lansa o nouă operaţiune militară în Siria în orice moment, folosindu-se de sprijinul din partea lui Trump, chiar dacă Pentagonul a emis un avertisment la adresa Ankarei. În opinia Pentagonului, o acţiune militară unilaterală întreprinsă de orice parte în nord-estul Siriei, unde operează forţele americane, ar fi inacceptabilă.

Se spune acum că ei sapă şanţuri şi tuneluri în Manbij şi la est de Eufrat. Pot să sape tuneluri sau şanţuri dacă vor, pot să meargă pe sub pământ dacă vor. Când va veni vremea vor fi îngropaţi în şanţurile pe care le sapă. Nimeni nu ar trebui să se îndoiască de aceasta’‘, a spus ministrul Akar, fără să fie clar când a făcut aceste declaraţii, conform agenţiei de presă Anadolu, citată de defenseromania.ro. (Foto: Valeriy Sharifulin/TASS)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)