SUA: Phenianul – responsabil pentru maltratarea și moartea unui student american

Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că autoritățile coreene sunt responsabile de moartea unui tânăr american încarcerat de Phenian.

“Coreea de Nord este responsabilă de maltratarea şi moartea” lui Otto Warmbier, decedat în iunie 2017 la vârsta de 22 de ani, la scurt timp după ce a fost repatriat în Statele Unite în stare de comă, a afirmat preşedintele american pe Twitter, potrivit AFP.

“Nu-mi place să fiu interpretat greşit”, a adăugat el, dar fără să îl menţioneze pe Kim Jong Un în mesajul său, în contextul în care părinţii studentului l-au criticat pentru că l-a exonerat pe liderul comunist de moartea fiului lor.

După summitul lor de la Hanoi, Donald Trump a afirmat joi că îl crede pe liderul nord-coreean, care i-a spus că “nu era la curent” cu soarta lui Otto Warmbier.

“I-am vorbit despre asta şi s-a simţit într-adevăr prost”, a dat asigurări preşedintele american în legătură cu Kim Jong Un. “Cunoştea foarte bine problema, dar a fost informat mai târziu”, a adăugat acesta.

Fred şi Cindy Warmbier au acuzat autoritățile de la Phenian: “Kim şi regimul său diabolic sunt responsabili pentru moartea fiului nostru Otto”.

Student la Universitatea din Virginia, Otto Warmbier a fost arestat la Phenian în timpul unei călătorii organizate. El a fost condamnat la 15 ani de muncă forţată pentru furtul unui poster de propagandă în timpul şederii sale şi deţinut timp de 18 luni.

În decembrie 2018, un tribunal din Washington a condamnat Coreea de Nord să plătească 501 milioane de dolari pentru responsabilitatea sa în moartea studentului, considerând că el a fost torturat. Phenianul dezminte acest lucru.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Halterofilul român Paul Dumitraşcu a câştigat două medalii de aur…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)