Sri Lanka: Cel puţin 45 de copii au fost ucişi în atentatele comise “ca represalii la atacul de la Christchurch”

civic press

Cel puţin 45 de copii şi adolescenţi, printre care şi un bebeluş de 18 luni, au fost ucişi în atentatele care au făcut duminică cel puţin 320 de morţi în Sri Lanka, a anunţat marţi ONU la Geneva, potrivit AFP şi DPA, citate de Agerpres.

“Numărul total actual este de 45 de copii şi adolescenţi morţi (…), iar acest număr ar putea creşte”, a declarat un purtător de cuvânt al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Christophe Boulierac.

Numai într-unul dintre atacuri, de la o biserică din oraşul Negombo, şi-au pierdut viaţa 27 de copii.

El a subliniat de asemenea că alte zeci de minori victime ale atentatelor “sunt răniţi şi se luptă în prezent să rămână în viaţă”.

Primele elemente ale anchetei referitoare la atentatele de duminică din Sri Lanka, al căror cel mai recent bilanţ a ajuns la 320 morţi, indică faptul că acestea au fost comise ca represalii la masacrul de la moscheile din Christchurch, Noua Zeelandă, de două grupări islamiste locale, a declarat marţi ministrul adjunct al apărării, Ruwan Wijewardene, transmit AFP, dpa şi Reuters, citate de Agerpres.

“Investigaţiile preliminare au relevat că ceea ce s-a petrecut în Sri Lanka a fost comis ca represalii la atacul împotriva musulmanilor la Christchurch”, a afirmat în parlament ministrul adjunct al apărării, referindu-se la masacrul comis la 15 martie de un extremist australian în două moschei din al doilea oraş al Noii Zeelande, masacru soldat cu 50 de morţi.

Cel puţin 320 persoane au fost ucise în opt atacuri separate produse duminică, de Paştele catolic, în trei biserici din Negombo, Batticaloa şi Colombo, precum şi în hoteluri de lux din Sri Lanka.

Autorităţile au reţinut până în acest moment 40 de persoane în ancheta asupra acestor atacuri atribuite unei mişcări islamiste locale, National Thowheeth Jama’ath (NTJ), a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekera. (Foto: kxly.com)

 

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
România se află pe locul 47 în topul ţărilor cu…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)