Sorin Blejnar, achitat în dosarul “Motorina”

civic press

Judecătorii Instanţei supreme au redus semnificativ pedepsele din dosarul “Motorina” şi l-au achitat pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, însă Radu Nemeş a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, potrivit cotidianul.ro.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a achitat, luni, pe Sorin Blejnar în dosarul “Motorina”, acesta fiind acuzat  pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală şi pentru fapta de constituire a unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii). În primă instanță, fostul șef al ANAF fusese condamnat de magistrații Curții de Apel București la 5 ani de închisoare.

În același dosar, afaceristul Radu Nemeș a fost condamnat definitiv la 7 ani și 6 luni de închisoare, iar soția sa, Diana Nemeș, a fost achitată. În primă instanță, Radu Nemeș primise o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat (în forma constituirii), iar soția sa fusese condamnată la 5 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Viorel Comăniţă, director la Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) la data faptelor, și care a primit în primă instanță o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Măsura achitării a fost luată și pentru Florin Dan Secăreanu, ofiţer de poliţie în cadrul MAI – Direcţia Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) la data faptelor, el primind în primă instanță 5 ani de închisoare.

În aceeași cauză, omul de afaceri Andrei Florin Jugănaru, administrator al SC Crivas Logistic SRL Bucureşti şi al SC Rad Trans Concept SRL Bucureşti, a fost condamnat definitiv de instanța supremă la 5 ani și 6 luni, pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat. Tot la 5 ani și 6 luni a fost condamnat și Dumitru Emilian Preda, pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Instanța a dispus și confiscarea sumei de peste 13.200.000 dolari de la Radu Nemeș.

Decizia magistraților ÎCCJ este definitivă.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind eliberarea din…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)