Senatul a adoptat tacit majorarea pensiei de serviciu

senat

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă pentru completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar prin care pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază, potrivit Agerpres.

Nota de adoptare tacită pentru acest proiect, care avea ca termen de dezbatere şi vot data de 12 februarie, a fost citită în plen de preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Claudiu Manda.

Potrivit actului normativ, iniţiat de parlamentarii PSD Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea, “pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar aflat în activitate cu acelaşi nivel de salarizare şi pe aceeaşi funcţie publică în procent stabilit prin acte normative“.

Această prevedere se aplică şi persoanelor care beneficiază de pensia de serviciu actualizată în temeiul unei hotărâri judecătoreşti.

Conform expunerii de motive, completarea legislativă este menită să elimine discrepanţele care apar între nivelurile pensiilor acordate raportate la acelaşi nivel de salarizare şi aceeaşi funcţie publică.

Propunerea legislativă mai prevede “încetarea de drept a raportului de serviciu la data comunicării deciziei de pensionare a funcţionarului public parlamentar pentru limită de vârstă ori invaliditate”.

Propunerea legislativă pentru completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz, în forma propusă de iniţiatori, relatează sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Încă 4 persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)