Rusia susține că, tehnic, rachetele Tomahawk pot fi lansate din România și Polonia

civic press

Ministrul de externe adjunct al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat vineri într-un interviu televizat că există posibilitatea desfăşurării a 24 de rachete americane de croazieră Tomahawk în România, transmite TASS, citată de Agerpres.

Noi nu putem să închidem ochii la faptul că, potenţial, în cel mai rău scenariu, 24 de rachete de croazieră Tomahawk cu încărcătură nucleară ar putea să apară pe uscat. Nu ştiu când vor fi ele fabricate de americani, dar deja există posibilitatea desfăşurării lor în România”, susţine Riabkov, după ce Moscova a acuzat în mai multe rânduri că la baza Deveselu ar exista platforme terestre capabile să lanseze rachete de croazieră cu rază medie de acţiune Tomahawk.
Alte 24 de rachete Tomahawk vor apărea şi în Polonia, când aici va fi amplasat sistemul Aegis Ashore în cadrul scutului antirachetă“, a spus ministrul rus adjunct de externe, calculând că, în total, în apropierea Federaţiei Ruse se vor afla 48 de rachete de croazieră, cu o rază de acţiune de până la 2.500 de km.

Citiț aici mai multe amănunte.

civic press

Rachetă de croazieră Tomahawk

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
După cum anunțam zilele trecute, Stejarii s-au impus în meciul…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)