PSD renunţă la un vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în favoarea USR

Camera Deputaților

Eugen Nicolicea nu va mai fi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PSD, au declarat surse din partid, pentru Mediafax. Funcţia a fost atribuită deputatului USR, Vlad Duruş, decizia fiind validată, luni, de Biroul permanent al forului legislativ.

Astfel, PSD rămâne cu doi vicepreşedinte ai Camerei Deputaţilor, Florin Iordache şi Carmen Mihălcescu, PNL cu unul, respectiv Marilen Pirtea, iar USR primeşte o poziţie de vicepreşedinte al forului legislativ, şi anume Vlad Duruş.

De asemenea, deputatul Daniel Constantin va fi secretar al Biroului Permanent, în locul deputatului USR Silviu Dehelean. Deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu va ocupa funcţia de chestor. Astfel, PNL are acum trei funcţii în Biroul permanent în această sesiune parlamentară, un vicepreşedinte, un secretar şi un chestor.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-a reunit, luni, de la ora 13.00, la Parlament.

Viorica Dăncilă a purtat discuţii luni cu grupul minorităţilor naţionale de la Camera Deputaţilor, altele decât UDMR, în vederea obţinerii unei susţineri a Guvernului la votul în Parlament.

Premierul a mai declarat că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre cele trei propuneri de interimari în locul miniştrilor ALDE, iar şeful statului i-a spus că va da un răspuns într-un timp scurt.

Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor naţionale, a declarat că, în urma discuţiilor cu liderul PSD Viorica Dăncilă, părerile sunt împărţite “jumătate jumătate” în rândul reprezentanţilor minorităţilor, altele decât UDMR, privind susţinerea Guvernului la votul din Parlament.

ALDE a decis să se retragă de la guvernare iar şansele unei moţiuni de cenzură în acest moment ar fi foarte mari. Viorica Dăncilă a transmis foştilor colegi din ALDE, nemulţumiţi de decizia conducerii partidului, să vină alături de PSD.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
PSD îl va susţine pentru funcţia de preşedinte al Senatului…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)