Frații Pavăl, proprietarii Dedeman au cumpărat 23,16% din Alro, pentru 489 milioane de lei

civic press

Frații Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat 23,26% din Alro, prin Pavăl Holding SRL, în cadrul plasamentului privat inițiat deacționarii majoritari și perfectat, ieri, la Bursa de Valori București (BVB). Pachetul a fost schimbat pentru 489 milioane de lei, informează financialintelligence.ro.

Plasamentul privat a însumat 723 de milioane de lei.

Vimetco N.V. și Conef S.A. au derulat o ofertă de vânzare de tip plasament privat accelerat, a unui pachet de aproximativ 33,77% de actiuni Alro, iar în urma operațiunii Vimetco N.V. va deține în continuare circa 54,19% din capitalul social al Alro, iar Conef va disponibiliza întregul pachet de acțiuni pe care îl deține în companie, conform unui raport transmis BVB. 

De asemenea, președintele Alro, Marian Năstase a cumpărat 300.000 de titluri ALR, iar Genoveva Năstase, alte 300.000 de titluri, la 3 lei/acțiune. Anterior anunțului de ieri, Vimetco N.V. figura cu o deținere de  84,2% din acțiunile Alro, în timp ce Fondul Proprietatea are un pachet de 10,21%.

Dragoş şi Adrian Pavăl au înfiinţat recent Pavăl Holding, o companie cu un capital social de un miliard de euro, cea mai mare deţinere directă a unor antreprenori români. Pavăl Holding este cea mai mare companie înfiinţată în 2018 după valoarea capitalului social şi este deţinută de Dragoş Pavăl în proporţie de 60% şi de Adrian Pavăl de 40%, relatează mediafax.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Adunarea Generală a ONU a aprobat, formal, adoptarea Pactului Global…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)