Programul Prima Casă se va numi ”O familie – o casă”: ”Statul va acorda o garanție guvernamentală de 80 la sută din valoarea creditului”

civic press

Premierul Viorica Dăncilă a declarat în cadrul unei ședințe de Guvern că, Programul ”Prima casă” se va extinde şi se va numi ”O familie – o casă”, relatează Antena 3.

Noul program conţine măsuri de sprijinire a celor care doresc să cumpere o locuinţă. Astfel, statul va creşte de la 50 la 80 la sută nivelul garanţiei guvernementale acordate pentru obţinerea creditului.

Totodată, Guvernul va suporta comisionul de gestiune, iar dobânzile vor scădea semnificativ, a anunţat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

„Venim cu noi măsuri de reducere a costului pentru românii care doresc să cumpere o locuință. Ne propunem creșterea nivelului garanției guvernamentale de la 50% la cât este în prezent, la 80% din valoarea creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiuneși reducerea substanțială a dobânzii pentru familile cu copii și pentru persoanele cu cu dizabilități”, a precizat Viorica Dăncilă.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
UDMR nu va susţine, începând de joi, nicio iniţiativă sau…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)