Profesorul Corneliu Bîrsan va alege judecătorii de la Curtea Penală Internațională de la Haga

civic press

Profesorul universitar Corneliu Bîrsan, membru corespondent al Academiei Române, a primit pe 5 decembrie 2018 calitatea de membru al Comisiei Consultative pentru Examinarea Candidaturilor la Curtea Penala Internationala de la Haga (CPI), potrivit luju.ro. Comisia a hotârat în unanimitate acordarea distincției pentru fostul judecător român de la CEDO.

Iată scrisoarea lui O-Gon Kwon:

Stimate domnule Bîrsan,

Am onoarea să vă informez că la prima sa reuniune din cea de-a saptesprezecea sesiuni, pe 5 decembrie 2018, Adunarea Statelor Parti a Curții Penale Internaționale v-a desemnat în unanimitate drept membru al Comisiei Consultative pentru Examinarea Candidaturilor. Ați fost numit pentru un mandat de 3 ani, ce va dura între 5 decembrie 2018 și 4 decembrie 2021. Potrivit paragrafului 6 din termenii de referință ai Comisiei, aveți posibilitatea de a fi reales numai o dată.

Va rog să acceptați sincerele mele felicitări cu ocazia numirii dumneavoastră în această poziție, precum și aprecierea Adunării pentru contribuția dumneavoastră, de natură a sprijini funcția crucială a Adunării – și anume: cea de alegere a judecătorilor cu cele mai înalte calificări pentru Curte.

Reiterându-mi sincerele felicitări, vă rog să primiți asigurarea înaltei mele considerații.

Cu stimă,

O-Gon Kwon,

Președinte, Adunarea Statelor Parti a Curții Penale Internaționale”.

(Foto: jurnalul.antena3.ro)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Autoritatea Electorală Permanentă a virat, în luna martie, subvenţii în…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)