Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro: NU PACTULUI PENTRU MIGRAŢII

civic press

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a criticat miercuri Pactul mondial pentru migraţii, în timp ce mai multe media anunţau că Brazilia s-a retras deja din acord, aşa cum a promis noul guvern înainte de a-şi prelua funcţiile, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Media braziliene au anunţat marţi seara că s-a luat deja act de retragerea din pactul adoptat în decembrie la Marrakech (Maroc).
”Brazilia este suverană pentru a decide dacă acceptă sau nu (să primească) migranţi. Cei care vor veni eventual aici vor trebui să ne respecte legile, regulile, cutumele, cultura şi să ne intoneze imnul”, a declarat şeful statului brazilian pe Twitter.
”Nu lăsăm pe oricine să ne intre în casă, să intre în Brazilia, prin intermediul unui pact adoptat de către terţi. NU PACTULUI PENTRU MIGRAŢII”, a adăugat el.
Într-un alt mesaj pe Twitter, câteva minute mai târziu, Bolsonaro a declarat că Brazilia ”nu va refuza niciodată să-i ajute pe cei care sunt în nevoie”, dar că intenţionează să stabilească ”criterii (…) în funcţie de situaţia fiecărei ţări”.
Brazilia, cea mai mare ţară din America Latină, se confruntă cu o gravă criză migratorie în statul Roraima (nord), cu un aflux masiv de venezueleni care fug din cauza crizei din ţara lor.
Imigranţii prezenţi în Brazilia reprezintă totuşi mai puţin de 0,1 % dintr-o populaţie de 209 milioane de locuitori, potrivit cifrelor Institutului de statistică IBGE, relatează sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)