“Biroul permanent de conducere al Camerei Deputaţilor are o anumită structură ca urmare a situaţiei parlamentare a fiecărui grup parlamentar. Situaţia politică arată că PSD a început sesiunea cu 154 de deputaţi. În momentul de faţă, ca urmare a solicitărilor depuse la secretariatul general, există doar 142 de deputaţi. (…) PNL nu pune problema funcţiilor şi oamenilor, ci vorbim despre reprezentativitate şi reprezentativitate a Opoziţiei într-un organism de conducere al acestei instituţii. Şi în baza aritmeticii PSD pierde ponderea, pentru că a fost decimat prin plecările de deputaţi şi opoziţiei îi revine o voce mai puternică în organismul de conducere pentru că aşa este viaţa, pentru că sunt oameni care au spus ‘la revedere’ politicii abuzive şi au intrat în opoziţie. PNL vă solicită să respectaţi Regulamentul şi Constituţia“, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, potrivit Agerpres.
Ea a susţinut că, în acest context, PNL ar trebui să aibă o funcţie în plus în Biroul permanent, iar o altă funcţie să revină Opoziţiei. “Dacă nu veţi ţine cont de aceste solicitări, şi anume ca PNL să poată să participe printr-un om în plus şi Opoziţia, în afară de PNL, să primească, de asemenea, şansa unui un om în plus în Biroul de conducere, PNL nu va vota structura actuală a conducerii Camerei Deputaţilor.“, a spus Turcan.
La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, și Eugen Tomac, preşedintele PMP, au anunţat că deputaţii celor două grupuri nu vor vota structura Biroului permanent, deoarece nu sunt de acord cu aceasta.