Peste 100.000 de migranţi, reţinuţi după trecerea ilegală a frontierei americane cu Mexicul în aprilie

civic press

Peste 100.000 de migranţi au fost reţinuţi după trecerea ilegală a frontierei americane cu Mexicul în aprilie, un prag simbolic depăşit pentru a doua lună consecutiv, a indicat miercuri poliţia americană pentru frontieră, citată de France Presse și preluată de Agerpres.

În aprilie, 109.144 de migranţi ilegali au fost reţinuţi, la posturi vamale sau de-a lungul frontierei, potrivit statisticilor CBP, după 103.719 în martie şi 76.534 în februarie.

Familiile şi minorii neînsoţiţi au reprezentat 64% dintre cei arestaţi în aprilie.

În total, 460.294 de persoane au fost reţinute la frontiera cu Mexicul de la începutul anului fiscal 2019, la 1 octombrie.

În majoritate, clandestinii se predau autorităţilor şi depun cereri de azil. Cei mai mulţi dintre ei vin din America Centrală – în principal din Honduras, Guatemala, Salvador – şi declară că au fugit din calea violenţelor şi a sărăciei din ţările lor.

“Pentru prima oară în istoria poliţiei de frontieră, aproape jumătate dintre adulţii reţinuţi erau însoţiţi de copii”, a afirmat Carla Provost, şefa Agenţiei federale a vămilor şi protecţiei frontierei (CBP), în faţa unei comisii din Senat. “Ei au primit perfect mesajul: aduceţi un copil şi veţi fi eliberaţi!”, a mai spus ea. Numeroşi migranţi au fost puşi în libertate în aşteptarea examinării cererii lor de azil. (Foto: agensir.it)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Statele Unite vor desemna Brazilia drept aliat major non-NATO, a…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)