Paris: zeci de mii de protestatari cer demisia lui Macron

Proteste Paris

Update sâmbătă, ora 17.00: Poliția a anunțat că până după-amiază au fost reținute aproape 1.000 de persoane pe întreg teritoriul țării, dintre care 651 la Paris. 724 de persoane au fost arestate, din care 536 în capitala Franței.

În capitala Franței, situația  era destul de tensionată în mijlocul dimineții de sâmbătă, la marginea celebrului boulevard Champs-Elysees, unde manifestanții au ieșit să ceară demisia lui Macron, relatează AFP. Conform rapoartelor poliției, în jur de 2.300 de demonstranți manifestau la ora 10:00 la Paris, în principal, în apropiere de Champs-Elysees. În jurul 10:25, au început ciocnirile între manifestanți, care au aruncat cu pietre și petarde și poliție, care a tras mai multe rafale  de gaze lacrimogene.

Vă reamintim că protestele au început în urmă cu aproximativ o lună, când  Mişcarea “Vestelor Galbene” au cerut autorităților să renunțe la mărirea taxelor pentru carburanţi, dar şi din cauza scăderii nivelului de trai din Franţa. 

“Modul de intervenție s-a schimbat: vor exista mai multe controale, intervenții mai directe”, a declarat dimineața ministrul de interne, Christophe Castaner citat de AFP.

La prânz, 548 de persoane au fost arestate la Paris, față de 412 făcute sâmbăta trecută. Dintre acestea, 272 au fost reținute pentru că dețineau asupra lor obiecte contondente, pietre, petarde, măști etc.

Magazinele pariziene vor rămâne închise toată ziua, o situație nemaiîntâlnită într-o sâmbătă înainte de sărbători.

Mai multe țări europene au sfătuit populația să evite Parisul în acest weekend relatează AFP. (Foto: AFP)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Din cauza unei mari epidemii de Ebola, peste un milion…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)