Papa refuză propunerea de putea fi hirotonisiţi bărbaţi căsătoriţi în regiunea amazoniană

civic press

Papa Francisc a refuzat miercuri, în una dintre cele mai importante decizii din timpul papalităţii sale, propunerea de a permite ca bărbaţii cu o viaţă maritală stabilă din regiunea amazoniană să poată fi hirotonisiţi ca răspuns la penuria de preoţi din unele zone din America Latină, relatează Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

Recomandarea, înaintată anul trecut de episcopii din America Latină, i-a alarmat pe conservatorii din Biserica Catolică profund polarizată, cu 1,3 miliarde de membri, care s-au temut că o astfel de decizie ar putea duce la o modificare a legatului de celibat în rândul preoţilor, o tradiţie de secole.

Papa Francisc a dat răspunsul său în cadrul unei exortaţii apostolice, la trei luni după ce propunerea a fost înaintată în cadrul unui sinod al episcopilor romano-catolici, desfăşurat în luna octombrie a anului trecut la Vatican.

În America Latină, Biserica Catolică se confrunta cu o lipsa de preoţi itineranţi care să poată săvârşi liturghia şi să acorde comuniunea (sacrament esenţial al doctrinei creştine) în locurile greu accesibile ale junglei amazoniene.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
SUA au anunţat joi că au efectuat un raid în…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)