Al optulea caz de coronavirus – un bărbat din Olt

covid-19

UPDATE: Cel de-al optulea caz de infecţie cu noul tip de coronavirus a fost confirmat la un bărbat de 51 de ani din Olt, nu la o femeie, potrivit unei rectificări a Grupului de Comunicare Strategică.

“Este vorba de un bărbat de 51 ani, din Olt, care a călătorit din Italia în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia”, precizează sursa citată.

Potrivit GCS, bărbatul nu prezintă simptome specifice, se află în izolare la domiciliu din 29 februarie şi va fi internat la Spitalul de boli infecţioase din Craiova.

Pacienții internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași sunt în stare bună de sănătate

Starea de sănătate a tinerilor internaţi la Timişoara, Iaşi şi Cluj-Napoca care sunt infectaţi cu coronavirus, este bună, informează, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

La nivel național, astăzi, 5 martie, sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

“Vă reamintim că pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat. Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.” se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

În cursul zilei de ieri, 4 martie, au fost înregistrate 69 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1011 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Anchetele epidemiologice la Suceava și Timișoara continuă pentru a identifica toate persoanele cu care pacienții depistați pozitiv ieri au intrat în contact.

Cei doi cetățeni români infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și internați într-un spital din Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați. Cetățenii români se vor întoarce în țară.

Până la data de 4 martie 2020, au fost raportate 3.351 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus.

“Până astăzi, 6 martie, la nivel naţional au fost confirmate 7 cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cei 7 cetăţeni care au contactat virusul, 3 sunt declaraţi vindecaţi. Unul a fost externat, iar ceilalţi doi rămân, momentan, sub observaţie medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timişoara. Cei 4 pacienţi care sunt încă purtători ai virusului sunt internaţi în unităţi medicale din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internaţi la Timişoara este bună, neavând simptome”, afirmă sursa citată.

Totodată, pacienţii internaţi la Iaşi şi Cluj-Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată faţă de momentul internării în spital.

De asemenea, un cetăţean român a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul Italiei. Potrivit autorităţilor italiene, femeia a contactat o formă uşoară, este în stare bună şi a fost plasată în carantină la domiciliu.

“Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 21 de persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 12.158 persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală. Aşadar, în cursul zilei de ieri au ieşit din carantină instituţionalizată 14 persoane, ale căror teste au fost negative la infectarea cu virusul COVID-19 (coronavirus)”, afirmă aceeaşi sursă.

În cursul zilei de joi au fost înregistrate 96 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 1.086 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Grupul de Comunicare Strategică reaminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE. Cetăţenii români din străinătate pot solicita detalii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

Potrivit GCS, până la data de 5 martie 2020, au fost raportate 4.197 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, ca Sorina Pintea,…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)