Donald Trump afirmă că a trebuit să înfrunte China, în pofida impactului negativ asupra economiei americane

civic press

Preşedintele american Donald Trump a afirmat, marţi, că a fost nevoit să înfrunte China cu privire la comerţ chiar dacă acest lucru a afectat pe termen scurt economia americană, întrucât Beijingul păcăleşte SUA de mai multe decenii, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Comentariile lui Donald Trump au fost făcute cu câteva ore înainte ca administraţia de la Washington să anunţe aprobarea unui contract în valoare de 8 miliarde de dolari ce prevede vânzarea de avioane militare americane F-16 către Taiwan, decizie care cu siguranţă va provoca iritarea Chinei şi va reduce perspectivele încheierii unui acord comercial între Washington şi Beijing în viitorul apropiat.

”Cineva trebuie să înfrunte China. Acesta este un lucru care trebuia să fie făcut. Singura diferenţă este că eu îl fac”, le-a declarat Donald Trump jurnaliştilor în timpul vizitei la Casa Albă a preşedintelui român Klaus Iohannis, răspunzând unei întrebări referitoare la tarifele pe scară largă impuse de SUA importurilor provenite din China.

”China jefuieşte această ţară (SUA, n.red.) de 25 de ani, chiar de mai mult timp, şi a venit momentul să vedem dacă este bine sau este rău pentru ţara noastră pe termen scurt. Pe termen lung, este obligatoriu ca cineva să facă asta”, a spus liderul de la Casa Albă.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Autorităţile din Arabia Saudită au început să aplice marţi reforma…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)