Noile tarife vamale anunţate de Trump în relaţia cu China afectează bursele din întreaga lume

donald trump

Noul pachet de tarife comerciale anunţat de preşedintele Donald Trump a indus o panică generală în pieţele bursiere. Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 1,88%, în timp ce indicele DAX al bursei din Frankfurt a înregistrat un declin de 2,58%, relatează Mediafax.

La Paris, indicele CAC40 a scăzut cu 2,77%, iar pieţele din Italia şi Spania s-au prăbuşit cu 1,95%, respectiv 1,35%. La nivel general, indicele european Stoxx 600 a scăzut cu 1,97%.

Piaţa din Asia a înregistrat un declin masive de asemenea, indicele Asia Dow scăzând cu 2,08%. Piaţa din Tokyo s-a prăbuşit cu 2,11%, în timp ce la Hong Kong bursa a scăzut cu 2,35%. Bursa din Shanghai a pierdut 1,41%.

Indicele Dow Jones din Statele Unite a înregistrat un declin de 1,05% în şedinta de pretranzacţionare, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 0,90% şi Nasdaq cu 0,79%. Analiştii aşteaptă scăderi şi mai mari.

La Bucureşti, indicele BVB a scăzut cu 0,58%, în timp ce indicele BET-Fi a înregistrat un declin de 1,20%.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că va impune noi taxe vamale pentru produsele fabricate în China, de la 1 septembrie, de 10%, care se vor aplica pentu bunuri în valoare de 300 de miliarde de dolari.

Anul trecut, Trump a impus tarife suplimentare pentru mărfuri în valoare de 250 de miliarde de dolari fabricate în China, care vizează materiale şi componente industriale.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a informat vineri că a…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)