Noile paşapoarte britanice nu mai au trecute menţiunea “Uniunea Europeană”

civic press

Începând cu 30 martie, au fost puse în circulaţie paşapoarte britanice care nu au menţiunea “Uniunea Europeană”, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne, chiar dacă Brexitul, programat iniţial pentru 29 martie, nu s-a materializat încă, transmite France Presse, citată de Agerpres.

“Paşapoarte (de culoare) bordo care nu prezintă cuvintele Uniunea Europeană au fost puse în circulaţie pe 30 martie”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne într-un comunicat.

“Pentru a vinde stocurile rămase, paşapoarte cu menţiunea Uniunea Europeană vor continua să fie eliberate pentru o perioadă scurtă de timp după această dată”, a precizat purtătoarea de cuvânt, subliniind că “cele două modele sunt în egală măsură valabile pentru a călători”.

Formatul comun (culoarea, menţiunile de pe copertă, numărul de pagini etc.) ale paşapoartelor statelor membre ale UE a fost decis printr-o rezoluţie a Consiliului European din 1981, pentru a “consolida sentimentul cetăţenilor de apartenenţă la aceeaşi comunitate” şi “a facilita” circulaţia acestora.

Ministerul britanic de Interne a reamintit că acest text nu este obligatoriu.

Paşapoarte britanice în culoarea albastră anterioară vor intra în circulaţie de la sfârşitul anului 2019, au spus oficialitățile, potrivit sursei citate. (Foto: Susan Hindle Barone / Twitter)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Principalul front al opoziţiei poloneze şi-a lansat sâmbătă campania pentru…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)