Viorica Dăncilă – noi propuneri pentru portofoliile de la Transporturi și Dezvoltare Regională

civic press
Update: Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 7 ianuarie decretul pentru desemnarea domnului Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice, ca viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice, interimar și decretul pentru desemnarea doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, ca ministru al transporturilor, interimar, potrivit presidency.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis astăzi președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a miniștrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor și Dezvoltării Regionale, se arată într-un comunicat al Guvernului.
Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor, iar ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Am propus desemnarea miniștrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi și Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiții. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluții definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcții”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă.
Este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămână la București, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuții depline în exercitarea funcțiilor, se mai arată în comunicat.
Guvernul României așteaptă în continuare motivarea președintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, așa cum prevede Constituția României și cum precizează deciziile Curții Constituționale.
Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)