Nicolae Popa: implicarea fostului preşedinte Traian Băsescu în procesul de extrădare a sa este „notorie”

civic press

Nicolae Popa a declarat că implicarea fostului preşedinte Traian Băsescu în procesul de extrădare a sa este „notorie”.

Mă aştept şi la alte bucurii referitoare personaje. Implicarea directă a domnului Traian Băsescu este notorie deja. Toţi aceşti domni care au participat la comisia regatorie în avionul cu care am fost extrădat, care au participat la discuţiile informale cu autorităţile indoneziene, eu cred că ar trebui să răspundă”, a declarat fostul director FNI, Nicolae Popa, la Antena3.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu a ştiut niciodată cu ce a fost adus în ţară Nicolae Popa.

Niciodată nu m-a interesat cu ce vine (n.r.: Popa). Am aflat în dezbaterea publică. Pentru mine era important ca justiţia să se înfăptuiască, în rest erau detalii cu ce vine“, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă, în anul 2000, la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, iar în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii. Popa a fost adus în ţară, din Jakarta, în anul 2011.

Laura Codruţa Kovesi, procuror general la acel moment, are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa, relatează sursa citată. (Foto: libertatea.ro)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Piesa ”On a Sunday”, cântată de Ester Peony, a câştigat…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)