NATO trimite încă o navă militară în Marea Neagră

civic press

Vadim Pristaiko, ambasadorul ucrainean la NATO, a anunţat că o navă militară olandeză, aflată în fruntea unei grupări navale permanente a Alianţei, intenționează să intre în Marea Neagră, informează rador.ro.

Diplomatul a menţionat că navele militare străine sunt tot mai frecvente în Marea Neagră. Pristaiko a explicat că prevederile Convenției de la Montreux, care reglementează transportul maritim internațional în strâmtorile Mării Negre, limitează numărul și tonajul navelor militare care nu aparțin țărilor din jurul Mării Negre şi stabilesc foarte clar perioada de staţionare a acestora. Din acest motiv, subliniază diplomatul ucrainean, Alianţa Nord-Atlantică a recurs la principiul rotației, când unele nave sunt înlocuite cu altele.

Amintim că o navă de desant USS Fort McHenry a marinei americane a intrat luni în portul Constanţa, aceasta fiind navă a marinei americane care ajunge în regiune de când Rusia a sechestrat trei nave ucrainene, în luna noiembrie, în strâmtoarea Kerci, relatează sursa citată. (Foto: rador.ro)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Update: Miercuri, echipa formată din româncele Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)