Muzeul Naţional din Qatar, inaugurat la Doha

civic press

Muzeul Naţional din Qatar, inaugurat miercuri seară la Doha, va fi deschis “tuturor”, a declarat preşedinta muzeului, asigurând că blocada impusă ţării de Arabia Saudită şi de aliaţii săi nu a împedicat proiectul să fie dus la bun sfârşit, relatează AFP, citată de Agerpres.

Muzeul, al cărui cost este estimat la 434 de milioane de dolari, trebuia iniţial să fie inaugurat în 2016, cu un an înainte ca foştii aliaţi ai Qatarului, în special Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Bahreinul, să impună o blocadă economică şi diplomatică.

Preşedinta muzeului şi sora influentului emir al Qatarului, Al Mayassa Al-Thani, a declarat AFP că “blocada nu a avut niciun efect” asupra datei de inaugurare.

“Toată lumea este binevenită la acest muzeu şi vom fi deschişi restului lumii (…) suntem mândri de această reuşită”, a spus preşedinta în cursul vizitării acestei clădiri, concepută în forma unui trandafir al deşertului, de arhitectul francez Jean Nouvel.

Clădirea cu o suprafaţă de 52.000 de m2 a fost inaugurată în cadrul unei ceremonii la care au asistat şeicul qatarez Tamim ben Hamad Al-Thani, omologul său kuweitian, şeicul Sabah al-Ahmad al-Jaber al-Sabah, alături de premierul francez, Edouard Philippe.
(Foto: iloveqatar.net)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
ACTUALIZARE: Simona Halep, numărul 3 mondial, o va întâlni pe…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)